Оновлення будинку, натхнена японської стилістикою

Оновлення будинку, натхнена японської стилістикою

З плином часу змінюються уподобання і смаки господарів будинків, і з'являється бажання щось змінити, прилаштувати і створити простір, який відповідає внутрішньому стану власників. Перед архітекторами постало завдання – масштабне оновлення будинку.

Оновлення будинку Господарі хотіли розширити простір будинку, внести в архітектуру і дизайн нотки японського стилю і створити заспокійливу атмосферу у всіх приміщеннях.

Зміни в архітектурі будинку

Було вирішено прибудувати до будинку велику терасу і кухню-вітальню, нові приміщення з'єднали зі старим будинком скляною галереєю. Сьогодні – це будинок з двома крилами, об'єднаними галерей. У відкритому просторі між двома крилами будинку розбили японський сад, який став невід'ємною частиною внутрішніх інтер'єрів, так як з боку вітальні встановлені французькі вікна в підлогу з дерев'яними жалюзі, які при повному розкритті впускають природу в інтер'єр.

Основний акцент нових приміщень – це зона кухні, яка із закритої частини будинку переходить на відкриту терасу. По дизайну кухня на терасі схожа на вуличне кафе. Нижня частина зони кухні – глуха, а верхня – великі розсувні вікна. Також на терасі організована зона відпочинку з дерев'яною лавою і великим обіднім столом. Тераса оздоблена деревом – лава, стать і нижня частина кухонної зони. По тону дерево ідентично кольором сайдинга, яким облицьовано фасади будинку.

Кухня-вітальня – це велике світле приміщення, оформлене в стилі мінімалізм. В обробці використано багато дерева: в оформленні стін, в підлоговому покритті, замість центральної люстри – вентилятор з дерев'яними лопатами і багато меблів з елементами з деревини.

Стіна, біля якої розташований кухонний гарнітур, пофарбована в глибокий чорний колір, аналогічний кольору фасадів кухонного гарнітура. Цей прийом практично стирає обсяги кухонних меблів, створюється враження, що це просто чорна стіна. На контрасті грають білосніжні стелі і оздоблення інших стін в білий колір.

Конструкція стелі наповнює простір світлом і повітрям, під стелею розташоване широке вікно. Зона їдальні висвітлена дизайнерської люстрою у формі морської раковини, додатково приміщення освячують поворотні споти, а на терасі – споти і лайт-бокс.

Для друзів сім'ї в старій частині будинку була організована японська ванна. Всі інші приміщення також оформили в стилі мінімалізм, і сьогодні будинок — це гармонійне єдине простір, підпорядковане одній ідеї – релаксації і спокою, а це саме те, чого так не вистачало господарям будинку. Від нового будинку вони прийшли в захват.

Рубрики: